Likor 43 speculaas vanillesuiker basilicum

mascarponeroom met warme aardbeien

ingrediënten - info aardbeien mascarpone room
Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze. Leg ze in een kookpotje en giet er een half glas Likor 43 bij. Laat een paar minuutjes sudderen tot de aardbeien zacht geworden zijn. Stop op tijd, want we maken geen confituur. De structuur van de bessen moet nog goed zichtbaar aanwezig zijn. Zet de bereiding langs de kant. Klop een flesje slagroom lobbig. Meng dit samen met een tweetal eetlepels vanillesuiker met 250 g mascarpone. Pas de smaak aan met nog wat meer suiker indien gewenst. Verkruimel een paar speculaaskoekjes. In het glas. Schep onderin een laag licht verwarmde aardbeiensaus. Vul aan met de mascarponeroom. Werk af met een laagje verkruimelde speculaas en wat verse basilicumblaadjes.
Een vrij eenvoudig recept maar met een maximum aan smaak. Het is een goede afsluiter van een tuinfeestje en het misstaat niet op een dessertbuffet, binnen- of buitenshuis. Er zit geen roomijs in. Het kan er dus goed tegen om even te wachten op een geïnteresserde fijnproever zonder te verpieteren.
de              passie Creatief Koken kookvurige

mascarponeroom

met warme

aardbeien

Bereiding
Likor 43 speculaas vanillesuiker basilicum
ingrediënten - info aardbeien mascarpone room
Ingrediënten
Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze. Leg ze in een kookpotje en giet er een half glas Likor 43 bij. Laat een paar minuutjes sudderen tot de aardbeien zacht geworden zijn. Stop op tijd, want we maken geen confituur. De structuur van de bessen moet nog goed zichtbaar aanwezig zijn. Zet de bereiding langs de kant. Klop een flesje slagroom lobbig. Meng dit samen met een tweetal eetlepels vanillesuiker met 250 g mascarpone. Pas de smaak aan met nog wat meer suiker indien gewenst. Verkruimel een paar speculaaskoekjes. In het glas. Schep onderin een laag licht verwarmde aardbeiensaus. Vul aan met de mascarponeroom. Werk af met een laagje verkruimelde speculaas en wat verse basilicumblaadjes.
Een vrij eenvoudig recept maar met een maximum aan smaak. Het is een goede afsluiter van een tuinfeestje en het misstaat niet op een dessertbuffet, binnen- of buitenshuis. Er zit geen roomijs in. Het kan er dus goed tegen om even te wachten op een geïnteresserde fijnproever zonder te verpieteren.
Cuisine Créative Recettes en français receptfiche receptfiche
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige