Kerstballetjes
met kokos en rum
Laat de rozijntjes weken in rum. Niet te zuinig
met de rum. Breng de boter op
kamertemperatuur. Zeef de bloem en het
cacaopoeder in een kom. Meng met de
poedersuiker, 50 g kokosrasp, de boter, de
geweekte rozijntjes met de rum en een paar
druppels vanille-extract.
Steek het K-stuk in de deegmenger. Meng tot
een homogene, plakkerige massa. Zet een
bord met kokosrasp klaar.
Schep quenelles van het deeg met twee
eetlepels. Rol er met de hand balletjes van. Rol
de balletjes door de kokosrasp en leg ze weg
op een dienbord.
Dek het bord af met lichte folie en zet het koel
weg in de frigo tot het tijd is om ervan te
smullen.
65 g boter
kokosrasp
80 g sultanrozijntjes
bruine rum
vanille-extract
Naar een origineel recept van onze
Tsjechische vriendin Anna die deze balletjes
bijna 30 jaar lang met eindejaar voor ons
maakte. Tot super kontentement van ons
zoontje Jirko. En van ons ook natuurlijk…
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
selectie:
130 g poedersuiker
30 g patisseriebloem
25 g cacaopoeder