Kerstballetjes met kokosrum
65 g boter kokosrasp 80 g sultanrozijntjes bruine rum vanille-extract
Laat de rozijntjes weken in rum. Niet te zuinig met de rum. Breng de boter op kamertemperatuur. Zeef de bloem en het cacaopoeder in een kom. Meng met de poedersuiker, 50 g kokosrasp, de boter, de geweekte rozijntjes met de rum en een paar druppels vanille-extract. Steek het K-stuk in de deegmenger. Meng tot een homogene, plakkerige massa. Zet een bord met kokosrasp klaar. Schep quenelles van het deeg met twee eetlepels. Rol er met de hand balletjes van. Rol de balletjes door de kokosrasp en leg ze weg op een dienbord. Dek het bord af met lichte folie en zet het koel weg in de frigo tot het tijd is om ervan te smullen.
vrijgeven.

Kerstballetjes met kokos en rum

Naar een origineel recept van onze Tsjechische vriendin Anna die deze balletjes bijna 30 jaar lang met eindejaar voor ons maakte. Tot super kontentement van ons zoontje Jirko. En van ons ook natuurlijk…
Linda maakt Kerstballetjes met kokosrum
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
130 g poedersuiker 30 g patisseriebloem 25 g cacaopoeder

Kerstballetjes

met kokos en rum

Laat de rozijntjes weken in rum. Niet te zuinig met de rum. Breng de boter op kamertemperatuur. Zeef de bloem en het cacaopoeder in een kom. Meng met de poedersuiker, 50 g kokosrasp, de boter, de geweekte rozijntjes met de rum en een paar druppels vanille-extract. Steek het K-stuk in de deegmenger. Meng tot een homogene, plakkerige massa. Zet een bord met kokosrasp klaar. Schep quenelles van het deeg met twee eetlepels. Rol er met de hand balletjes van. Rol de balletjes door de kokosrasp en leg ze weg op een dienbord. Dek het bord af met lichte folie en zet het koel weg in de frigo tot het tijd is om ervan te smullen.
65 g boter kokosrasp 80 g sultanrozijntjes bruine rum vanille-extract
Naar een origineel recept van onze Tsjechische vriendin Anna die deze balletjes bijna 30 jaar lang met eindejaar voor ons maakte. Tot super kontentement van ons zoontje Jirko. En van ons ook natuurlijk…
Linda maakt Kerstballetjes met kokosrum
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
selectie:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
130 g poedersuiker 30 g patisseriebloem 25 g cacaopoeder
Kerst en eindejaar