rode ui peterselie rundsgehakt
Rasp een rode ui zeer fijn tot pulp. Doe een paar plukken peterselie in de hakmolen en maal het zeer fijn. Meng het pure rundsgehakt met de uienpulp, peterselie en kruid met paprikapoeder, komijnpoeder, gedroogde koriander, zout en peper uit de molen. Kneed goed en maak er balletjes van. Leg ze op een dienbord en zet dit afgedekt minstens een uur in de koelkast voor verder gebruik.

keftédes - gekruide gehaktballetjes

Keftédes betekent zoveel als ‘gehaktbal’. Je merkt onmiddellijk de phonetische gelijkenis met de Turkse köfte, kefta en nog een paar andere soortgelijke varianten uit die regio. Wat dit balletje bijzonder maakt, is de uienpulp die erin verwerkt wordt. Dat is bijzonder lekker, maar het verhoogd het risico op uiteenvallen. Behandel deze juweeltjes dus met zorg op de barbecue.
Bereid de barbecue voor en laat de keftédes een tiental minuutjes grillen boven directe hitte met gesloten deksel. Draai ze in die tijd één keer om. Leg ze daarna nog een tiental minuutjes in de koude zone. Prik erin met een spiesje. Er mag geen bloed meer uitvloeien. Dan zijn ze klaar voor gebruik. Dien op met een tomatensausje, sla en Griekse pasta. Ook geschikt als onderdeel van mixed grill in een Grieks tuinfeest buffet.
paprikapoeder komijnpoeder gedroogde koriander peper en zout

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

keftédes

gekruide

gehaktballetjes

rode ui peterselie rundsgehakt
Rasp een rode ui zeer fijn tot pulp. Doe een paar plukken peterselie in de hakmolen en maal het zeer fijn. Meng het pure rundsgehakt met de uienpulp, peterselie en kruid met paprikapoeder, komijnpoeder, gedroogde koriander, zout en peper uit de molen. Kneed goed en maak er balletjes van. Leg ze op een dienbord en zet dit afgedekt minstens een uur in de koelkast voor verder gebruik.
Keftédes betekent zoveel als ‘gehaktbal’. Je merkt onmiddellijk de phonetische gelijkenis met de Turkse köfte, kefta en nog een paar andere soortgelijke varianten uit die regio. Wat dit balletje bijzonder maakt, is de uienpulp die erin verwerkt wordt. Dat is bijzonder lekker, maar het verhoogd het risico op uiteenvallen. Behandel deze juweeltjes dus met zorg op de barbecue.

wereldkeuken

Bereid de barbecue voor en laat de keftédes een tiental minuutjes grillen boven directe hitte met gesloten deksel. Draai ze in die tijd één keer om. Leg ze daarna nog een tiental minuutjes in de koude zone. Prik erin met een spiesje. Er mag geen bloed meer uitvloeien. Dan zijn ze klaar voor gebruik. Dien op met een tomatensausje, sla en Griekse pasta. Ook geschikt als onderdeel van mixed grill in een Grieks tuinfeest buffet.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
paprikapoeder komijnpoeder gedroogde koriander peper en zout
privacy beleid